lördag 14 augusti 2010

Framtidsdrömmar från en sommarkväll

En kväll vid middagsbordet för ett par veckor sedan fick jag en knivig men spännande fråga, vad gör du om 15 år?

Som vanligt när jag får frågor om framtiden visste jag inte riktigt vad jag skulle säga.
Om 15 år är jag 34 år. Känns som en evighet fram dit, men jag ville presentera mål att sträva mot genom de 15 åren. Inte se frågan som omöjlig och läskig som jag brukar göra annars.
Inte rygga tillbaka och slå den ifrån mig.

Mitt liv går in i en ny fas om två veckor, högskolestudierna kickar igång och jag är full med energi, men ville också ha lite mål för att inte famla och vara helt oplanerad.

Tillslut hade jag ett genomtänkt svar. Jag har länge drömt om att själv få skriva, antingen böcker eller i tidningar, men jag har kommit på andra tankar. Jag vill syssla med barnlitteratur på bokförlag, kanske bli redaktör eller liknande. Tänk att få diskutera och omge sig av barnlitteratur på arbetstid. Lycka! Leta efter och stödja duktiga författare som har drömmar att förverkliga. Böckernas världar är fantastiska, jag vill hitta fler världar åt barn att trollbindas av!


Än idag trots att jag läst många riktigt bra böcker för vuxna, så fascineras jag av magin i riktigt bra barnböcker, den vill jag var en del av.  Då tror jag att jag skulle gå till jobbet med glädje stora delar av tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar